Gå til hovedindhold

 
tor 7.6.2012        Af kaj kongsted.

Fra spirende til elite korsang !

 
 

Fire af Haderslev domkirkes kor holdt sæson afslutning.

Vi sad vel ca. 120 spændte tilhørere i Haderslev Domkirkes store "skib", da Ungsomskoret fra kortrappen indledte sæson afslutnings koncerten med "Påske blomst hvad vil du her" og "Det hellige kors, vor Herre han bar". Det var onsdag aften kl. 19.00 d. 6/6 2012, og de fire af domkirkens 7 kor medvirkede ved koncerten.

Organist Thomas Berg-Juul bød velkommen, og orienterede kort omkring hele kor abejdet i Domkirkens regi.

Domspirene fik derefter "ordet" eller rettere sangstemmen med "Måne og Sol, Ingen er så tryg i far, Folk breder grene over vejen og Jeg har fået hænder at klappe med". Domspirerne er koret for de alle yngste, og dermed umiddelbare og glade barne stemmer, som på en legende måde lærer korsangen fra grunden. Koret ledes af organist Thomas Berg-Juul.

Forskolen, der er rekrutterings koret til Haderslev Drenge Kor, sang derefter "Vor Gud, som skaber liljen, By the waters of Babylon, Herren er min hyrde og Vi skal ses igen". Forskolens små drenge får lært at åbne munden og synge af hjertets lyst, hører vi, og deres tydelige toner klinger ud i kirkerummet. Koret ledes domorganist Henrik Skærbæk Jespersen.

Korskolen, er så halv store piger i skole alderen, der gerne vil synge, og gjorde det med: "Hil dig Frelser og forsoner, Det var i april, Du lysets Gud vi takker dig og Jeg løfter mine øjne mod bjergene. Disse halv store piger viser ved deres obmærksomme blik på dirigenten, og deres udlægning af de enkelte sange, at de stiler efter Ungdomskoret og øvrige kor aktiviteter. Koret ledes af organist Thomas Berg-Juul.

Koncertens sidste afdeling var lagt i hænderne på Ungdoms koret, som vi så nød lyden af i: "Hvem skal vi gå til Herre, Siden du ikke skabte din Guddomsmagt, Gloria og Perikope". Ungdoms koret viste i deres afslutende afdeling, hvor bredt musik de magter at bevæge sig, og hvor suværen de er i akapella sang fra node bladet. Koret er åben for nye ansøgere i juni måned, men der kræves virklig ægte musiske ønsker og kvalitative indstillinger, i tilgift får kormedlemmerne også en virkelig stor korsangs oplevelse. Ungdoms koret ledes af organist Thomas Berg-Juul.

Organist Kristian Lumholdt akkompagnerede alle korene på det store orgel, kor orgelet og på klaver.

Vi hørte en sæson afslutnings koncert der viste bredden og dybden i Domkirkens korarbejde, en fin oplevelse. De øvrige kor i Domkirken er Haderslev Drenge kor, Vor Frue Cantori og Haderslev Domkor.. Det store kor arbejde omfatter ca. 150 sangere.

Haderslev Domkirkes 7 kor er iøvrigt åbne for nye medlemmer. Få nærmere oplysninger på:www.hado.dk på www.haderslevdrengekor.dkwww.haderslevungdomskor.dkwww.vorfruecantori.dk og www.hado.dk  

 

 

Rapporter denne artikel
 

Facebook

Mest læste i dag > Alle

Haderslev 28.07.2015 - 05.07
    

Sønderborg 25.07.2015 - 02.07
    

Sønderborg 23.07.2015 - 12.07
    

Sønderborg 27.07.2015 - 10.07
    

Kolding 13.07.2015 - 08.07
    

Haderslev 27.07.2015 - 04.07
    

Haderslev 04.02.2015 - 05.02
    

Sønderborg 02.09.2011 - 09.09
    

Billeder

Her nærmer de sultne ænder sig langsomt.
Det er koldt at være ænder i denne tid.
k-ommentar 5/4 2015.
Paaske i Gl.Haderslev Kirke.
"Alle mand af hus" og "Alle flag til tops".
Spaghetti gudstjeneste uden spaghetti !
"Original Festival".
k-ommentar 1/6 2015.
Det må ikke glippe !