Gå til hovedindhold

 
lør 25.2.2012        Af Hans Erik Mogensen

NYE TANKER omkring AFRIKAs opbygning

 
 

Forebyggelse er Bedre end Helbredelse

Vores store U-lands Organisationer kører frem efter forældede principper....De Har Berøringsangst ..... denne tilstand gør at udviklingen går alt for langsomt.

Denne berøringsangst og alt for stor hensyntagen til at påvirke deres kultur er det helt store dilemma, når man levere et stykke U-landsarbejde så kommer vi jo for at f.eks. lære dem at læse og skrive, vi lære dem at organisere og meget andet. Vi lære dem at bruge en computer og at bruge den til mange ting, og vi lære dem at gå ind på internettet.... og med blot denne lærdom som er accepteret af BJERGET og de store organisationer er der allerede sket en stor påvirkning af deres kultur.........men når det drejer sig om at lære dem håndværk og landbrug, så bliver os med de nye tanker ugleset og til tider uskældt for at vi påvirker deres kultur.... men til det er der blot at sige at den dag da disse primitive kulturer begyndte at gå i skole....lære teknisk kommunikation m.m. TV. og Mobiltel.  da blev det første søm til deres kulturkiste slået i . Her fra den danske stat bliver der f.eks. brugt/fordelt flere millioner kr. til forsendelse af containere til Afrika, indholdet er som regel lavteknologisk inventar som det var bedre de selv lærte at fremstille, det er en sovepude at vi dyrker de principper med at give dem færdige brugsting.  Vi skal istedet give dem de penge disse forsendelser har kostet og så sende en håndværker med derned og lære dem at fremstille disse ting, det giver en god omsætning på stedet og det giver arbejdspladser og tilfredhed i et lokalområde,  vi må stoppe denne klientgørelse hurtigts muligt og indrage disse mennesker i produktionen af deres egen brugsting.........nødhjælp skal ændres til selvhjælp.

Sultkatastrofer stopper vi bedst ved at forebygge at der kommer en sultkatastrofe....... vi hører jævnligt at nu er der en sultkatastrofe her og et andet sted på kontinentet er der optræk til en katastrofe af samme karakter ......men mon ikke vi mennesker, os der de sidste 50 år har hjulpet i Afrika, mon ikke vi skal gribe i egen barm og sige til os selv.... vi har svigtet groft, vi burde da vide at det er bedre at forbygge sult end at helbrede, så de næste 10 til 20  år burde vi bruge 80 % af indsatsen på at hjælpe dem igang med en mere effektiv landbrugs produktion ......det burde være en selvfølge, enhver her i landet ved da at intet velfærdssamfund er opstået uden at vi har/de  har haft et effektivt landbrug der kunne give dem billige fødevarer og stabile leveringer, men problemet har jo i rigtig mange år været at der var ingen status i at rejse ud at hjælpe/igangsætte landbrug.... men der var og er STATUS  i at rejse ud som Læge og Helsearbejder, det hjælper ikke i Afrika før vi ændre denne tilgang til problemet.....

Tilsidst vil jeg advare mod at de store pensionskasser og andre med store økonomiske midler at de køber for meget jord op i Afrika, hvis de vil opkøbe jord så skal de være forpligtiget til at udstykke den til mindre landbrugsenheder som skal være selveje for en landbrugsfamilie, der er ved at opstå store enheder som ikke gir noget væsentligt arbejde til de lokale, når de store maskiner rykker ind så kan de fleste Afrikanere forsat forblive på skyggebænken, de er nødt til at være med i udviklingen, og det er de hvis de får adgang til et mindre jordstykke 3  til 5  HA. det vil også give en stor produktion hvis vi kan levere dem rådgivning, det der kan udvikle sig til en negativ udvikling er hvis disse store farme sender deres produkter til vesten og ukonkurrere vestlige landmænd, så har ingen vundet ved det..... kun pengemanden bag skrivebordet.

Hans Erik Mogensen

PIONER AFRIKA.............DET ER OS DER LAVER FOREBYGGELSE

                                       i Afrika....vi laver ikke Nødhjælp. 

Rapporter denne artikel
 

Facebook

Mest læste i dag > Alle

Haderslev 01.08.2015 - 07.08
    

Sønderborg 27.07.2015 - 10.07
    

Sønderborg 25.07.2015 - 02.07
    

Sønderborg 23.07.2015 - 12.07
    

Haderslev 31.07.2015 - 09.07
    

Aabenraa 31.07.2015 - 08.07
    

Haderslev 28.07.2015 - 05.07
    

Sønderborg 31.07.2015 - 08.07
    

Billeder

 fra marken med løg
Vores farmer nr. 1    ABOU
Mays Mark i Burkina Fso...Pioner Afrika
Kære politikere
Vejrup firma repræsenteret på Ribe dyrskue.
Vejrup firma repræsenteret på Ribe dyrskue.
Vejrup firma repræsenteret på Ribe dyrskue.
Vejrup firma repræsenteret på Ribe dyrskue.
Mais